Om Vaxol®

Vaxol er en enkel og effektiv måde for naturligt at

 • Blødgøre og fjerne ørevoks
 • Lindre kløe og irritation i tørre øregange
 • Fugte og beskytte huden i øregangen

Sådan virker det

Vaxol indeholder 100% farmaceutisk renset olivenolie. Olivenolie er antiinflammatorisk og indeholder mindst 30 polyfenoler, der har en antibakteriel virkning. Ref: Waterman E et Lockwood B. Altern Med Rev 2007;12(4):331-342.

Vaxol forbedrer ørets naturlige rensningsmekanisme. Behandlingen følger princippet “fedt opløser fedt”. Ved at spraye Vaxol i øregangen, får ørets naturlige ørevoks hjælp til at blive blødere, så det lettere kan komme ud af sig selv og fjernes helt naturligt.

 

Det er klinisk bevist, at olivenolie fugter tør hud og dermed mindsker kløe og irritation. Olivenolien danner en barriere på huden i øregangen, og forhindrer dermed fordampning af den naturlige fugt i huden i øregangen. Denne barriere gør også, at øregangen beskyttes mod vand, snavs og bakterier, hvilket er vigtigt, når man tager brusebad, bader og svømmer.

Ref: Waterman E et Lockwood B, Altern Med Rev 2007; 12(4):331-342.

Download indlægssedlen

En lille dosis - uden spild og brug af vat

 • icon-instruction-big-1 En lille dosering der ikke løber ud af øret igen

  En lille mængde (0,05 ml) sprayes ind i øregangen, hvilket gør, at det ikke løber ud af øret igen og bliver tværet ud. Brug af vat er heller ikke nødvendigt.

 • icon-instruction-big-2 Naturlig virkning med olivenolie

  Vaxol består af 100% farmaceutisk renset olivenolie. Olien indeholder ingen allergener, tilsætningsstoffer, farve- eller duftstoffer.

 • icon-instruction-big-3 Enkel anvendelse med spray

  Sprayflasken gør det let af dosere den rette mængde ind i øret. Et enkelt tryk på spraypumpen er det eneste, der behøves.

Unik og praktisk sprayflaske

Vaxol har et enkelt doseringssystem, der gør det nemt at dosere den korrekte dosis. Det unikke sprayhoved er udviklet specielt så doseringen af Vaxol sker skånsomt og jævnt.

Sprayhovedets koniske facon minimerer risikoen for at komme for langt ind i øret, så øregangen eller trommehinden ikke bliver beskadiget.

Et spray giver en jævn, lille dosis på ca. 0,05 ml. Den fordeles på huden i øregangen, og det er ikke nødvendigt at putte vat i øret, for at olien bliver derinde. Du kan stå, sidde eller endda ligge, når du doserer Vaxol. Der skal ikke skylles eller bruges gummiballoner-

Spray – og det var det!

 

Gør sådan

Inden du går i gang med en ny flaske Vaxol:
Varm flasken i hånden og omryst den godt. Spray et par gange ud i luften, indtil der kommer en jævn spraystråle. Vaxol er nu klar til brug.

Brugsanvisning for Vaxol ørespray:

 1. Flasken varmes i hånden og omrystes.
 2. Træk forsigtigt opad og bagud i den øverste del af øret.
 3. Du kan stå eller sidde, når du sprayer.
 4. Hold flasken lodret og placer sprayhovedet let ind mod øregangen.
 5. Tryk spraypumpen i bund 1 eller 2 gange.
 6. Massér forsigtigt ved øregangsåbningen.
 7. Gentag, ved behov, i det andet øre.
 • For at få den bedste effekt, varmes flasken i hånden, og omrystes inden hver brug. Dette gør, at olien ikke føles kold i øret, og at der skabes et tryk i flasken.
 • Du skal ikke skylle øret efter at have sprayet.
 • Du behøver ikke komme vat eller lignende i øret efter brug af Vaxol, da doseringen er så lille, at olien bliver i øret, og løber ikke ud.
 • Hvis der skulle komme en lille smule Vaxol i det ydre øre, tørres det væk med en papirsserviet eller lignende.
 • Ved behov kan sprayhovedet tages af og skylles i varmt vand efter brug. Sæt derefter sprayhovedet tilbage på flasken.

Dosering og anvendelse

Dosering

1 spray = 1 dosis

For at blødgøre ørevoks:
1-2 doser 2 gange dagligt i 4-5 dage (virker også som forbehandling ved øreskylning).

For at forebygge vokspropper:
1-2 doser i hvert øre, 1-2 gange ugentligt.

Ved kløe og irritation i tørre øregange:
1-2 doser i hvert øre, 1-2 gange ugentligt.

vaxol-product-desc2

Bred anvendelse

Vaxol kan anvendes af voksne og børn over 1 år. Børn under 1 år kan behandles hvis lægen anbefaler dette.

Enkelt at spraye

Hver flaske indeholder 10 ml; ca. 200 doser. Flasken er gennemsigtig, så indholdet tydeligt kan ses. Af tekniske årsager kan flasken ikke tømmes helt. Dette er medregnet, når flasken fyldes, så den angivne mængde kan garanteres.

Holdbarhed

Vaxol er holdbar i 6 måneder efter første brug. Uåbnet/ubrugt er Vaxol holdbar til den på æsken/etiketten anførte dato.

Produktinformation

Yderligere information

Patienter med perforeret trommehinde eller ørepine bør kun bruge Vaxol efter aftale med læge. Olivenolie er et naturligt produkt med udbredt anvendelse. Der er ikke rapporteret om bivirkninger ved brug af Vaxol, eller om interaktion med andre produkter. Vaxol skal ikke anvendes, hvis man har en kendt overfølsomhed/allergi over for olivenolie. Der er ingen kendte skadelige bivirkninger ved at bruge Vaxol i graviditeten og/eller ved amning. Du bør dog informere lægen om, at du anvender Vaxol. Ved mistanke om en allergisk reaktion, børn brugen af Vaxol stoppes og lægen informeres.

Advarsler

Vaxol  er kun beregnet til personlig brug. Opbevar altid Vaxol i lodret position og ved almindelig stuetemperatur. Spray ikke i nærheden af åben ild. Opbevares utilgængeligt for børn. Vaxol er kun til brug i øregangen. Spray ikke i nærheden af øjne, næse eller mund.