Voksne/unge og ører

Voksne og unge har udviklede ører og normalt en god hørelse. Dog kan selv denne aldersgruppe have øreproblemer.

Ørerne hos voksne/unge

Ørerne er udviklede og har oftest opbygget en god funktion, beskyttelse og immunforsvar. Kroppen er i sin fysisk bedste form. Dog sættes kroppen også på en prøve i denne alder og man tænker måske ikke på konsekvenserne. I dag er der situationer, der gør, at øreproblemer øges for denne aldersgruppe.

Øreproblemer hos voksne/unge

Et stadigt mere almindeligt problem er at man “stopper ørerne til”; man udsætter øret for høretelefoner, ørepropper og høreværn. Ved at man hører musik etc. på mobiltelefoner, er det blivet en øgende bekymring.

At stikke noget i øret gør, at huden i øregangen forstyrres og det naturlige miljø og balancen påvirkes. Huden i øregangen kan blive irriteret, tør eller betændt. Produktionen af ørevoks forstyrres, og vokspropper dannes lettere.

Beskidte ørekanaler kan føre til infektioner og dermed inflammation i øregangen. Til forskel fra ørepropper, som man udskifter med jævne mellemrum, anvendes hovedtelefoner etc. i lang tid  – ofte uden at blive rengjort eller udskiftet.

Man kan få eksem/øregangsinflammation hvis man klør sig meget i øregangen med f.eks. vatpinde, blyanter eller hårnåle. Selv hvis der kommer meget vand i øret, virker irriteret på øret.

Symptomer på øreproblemer hos voksne/unge

Symptomerne kan være kløe, tørhed eller smerte i øret. Man kan opleve nedsat hørelse, svimmelhed, hoste og en ringende lyd. Øret kan hæve og der kan flyde væske ud fra øregangen. Dette skyldes at man har forstyrret ørets egen voks-beskyttelse, og huden i øregangen er blevet irriteret og tør.

Pas godt på dine ører - på den rigtige måde

Et normalt, sundt miljø i øret gør, der er en naturlig balance mellem produktionen af voks og en normal, naturlig fjernelse af voks. Men ind imellem, f.eks. ved anvendelse af høretelefoner, kan det begynde at klø og blive irriteret i øregangen.

Man kan fristes til at klø sig i ørerne og bruge en uhensigtsmæssig genstand dertil. Undgå helt at benytte vatpinde. Både hud og ørevoks forstyrres og kan tage skade af vatpinde. Ørets voksbalance kan forstyrres, og der kan opstå vokspropper eller inflammation i øregangens hud.

Tips til at passe på din ører

1. Brug ikke høretelefoner, som sættes direkte ind i ørerne. Anvend hellere hovedtelefoner, der sættes uden på ørerne.

2. Rengør dine øretelefoner med jævne mellemrum. Det kan gøres skånsomt med vand og sæbe eller desinfektionsmiddel på køkkenrulle eller en klud.

3. Forsøg at lade være med at klø eller på anden måde stikke noget ind i ørerne. Heller ikke vatpinde.

4. Undlad at få beskidt vand ind i ørerne når du bader. Brug f.eks. en badehætte. Fugt og snavs øger risikoen for inflammation.

5. “Luft ørerne”. Hav ikke øretelefoner i hele dagen. Lad ørerne hvile og få luft til ørerne.

Øreskylning af vokspropper hos voksne/unge

Ved problemer med vokspropper anbefaler vi, at man kontakter lægen. Hvis problemet er så stort, kan lægen skylle voksproppen ud. Af og til kan det være svært at få vokspropper løs, og da kan behandling med Vaxol hjælpe til.

Anvend Vaxol® til voksne/unge

Vaxol er en nem og effektiv hjælp til dine ører. Voksne/unge ører får hjælp af en naturlig og ren olivenolie, der blødgør og fjerner overflødig ørevoks, forebygger vokspropper og lindrer kløe og irritation i tørre øregange.

Blødgør ørevoks hos voksne/unge med Vaxol®

Dine øregange føles rene og bløde. Vaxol hjælper voksens funktion og smører huden i øregangen. Vaxol blødgør og fjerner overflødigt voks og forebygger vokspropper.

 

 

For at forebygge og behandle tørre øregange, virker Vaxol ved at smøre og lægge sig som en beskyttende, blød hinde på huden i øregangen. Spray helt enkelt med Vaxol 1–2 gange i hvert øre, 1–2 gange ugentligt for at afhjælpe kløe og tørre øregange.

 

At forebygge og behandle tørre ører hos voksne/unge med Vaxol®

Tørre øregange skyldes ofte, at balancen i ørets miljø er forstyrret. Huden i øregangen bliver påvirket fysisk, og voksproduktionen kan blive mindre, hvilket gør, at huden bliver følsom. Huden kan blive tør og man kan opleve irritation og kløe.

Vaxol forebygger og behandler tørre øregange ved at blødgøre huden og lægge sig som en beskyttende, hinde på huden i øregangene.

Spray 1–2 gange med Vaxol i hvert øre, 1–2 gange ugentligt for at afhjælpe kløe og tørre øregange.

Forebyg øregangsinflammation / ekstern otit med Vaxol®

Vaxol lægger sig som en beskyttende barriere i øregangen. Dette modvirker fordampning samt blødgør og hindrer at huden bliver udsat for snavs og bakterier.

 

At spraye i øret med Vaxol 1–2 doser, 1–2 gange ugentligt forebygger irriterede øregang, som kan opstå som følge af ydre påvirkning af øret, ved f.eks. brug af øretelefoner.