Kløende og tørre øregange

Huden i øregangen og øret er tynd og følsom. Under huden i øret er der både nerver og kirtler, som er vigtige for kroppen. På samme måde som på den øvrige hud på kroppen, kan huden i øret bliver tør og følsom.

 

Normalt har øregangene en naturlig, beskyttende hinde, nemlig ørevoks. Denne barriere af ørevoks beskytter huden i øregangen mod ydre påvirkning, og ikke mindst mod at hudens naturlige fugt kan forsvinde. Af og til kan det naturlige miljø og balancen i øret være nedsat, og da bliver huden i øregangen tør og udsat.

Forebyg og behandl tørre øregange med Vaxol®

Vaxol er ren olivenolie, som sprayes ind i øret og lindrer øregangens hud, når den er tør. Præcis som med huden på kroppen, skal huden i øregangen smøres for at fungere godt. Vaxol hjælper med at smørre øregangen, når det naturlige ørevoks ikke beskytter tilstrækkeligt.

Tør hud i øregangen

Tørre øregange kan føles som kløe i øret. I værste fald kan man endda have smerter og nedsat hørelse. Tørre øregange kan også bevirke, at små flager af død hud lægger sig ved øregangsåbningen.

Tørre øregange kan være meget irriterende. Det er en tilstand, som kan ramme alle mennesker – i alle aldre. Dog er det mere almindeligt blandt svømmere og når man opholder sig i varme, fugtige omgivelser. Tørre øregange behandles og forebygges enkelt med Vaxol.

Årsager til tørre øregange

Nogle mennesker producerer mindre voks end andre, hvilket kan føre til tør, kløende hud i øret. Overdreven ørerensning kan også være en årsag til tørre øregange. Dette gør, at man fjerner for meget af den naturlige voks i øregangen, og dermed forårsager blottet, tør hud.

Hudsygdomme som eksem, dermatitis og psoriasis kan også give kløe i ørerne. En tør øregang kan endda være en følge af en psykosomatisk nerveproblematik, der opstår, når en person klør sig i ørerne af angst.

Ydre årsager til kløende og tørre øregange

Kløende ører er et symptom som kan opstå på grund af ydre faktorer, som påvirker øret og øregangen. En årsag kan være, at skidt  eller hår samles i øret, hvilket gør at miljøet i øret kommer i ubalance.

En meget almindelig årsag til tørre og kløende øregange er en overdreven “roden” i ørerne. Ofte bruges vatpinde, der mange gange gør at huden bliver blottet, tør og det klør endnu mere.

 

Hovedtelefoner, høreværn og ørepropper kan ind imellem give kløe i ørerne. Denne udstyr er skyld i flere og flere problemer blandt voksne og unge.

Høreapparater kan give et øget tryk på øregangen, og give en kløende, irriterende følelse. Et høreapparat kan endda forårsage en allergisk reaktion i øret, hvilket kan give symptomer som ligner tørre øregange. Hovedtelefoner kan også hindre væske i at komme ud af øret og dermed forårsage kløe og irritation.

Anvend Vaxol til tørre og kløende øregange

Vaxol blødgør øregangen

Vaxol indeholder 100% medicinsk renset olivenolie, som gør at huden i øregangen bliver blødgjort. Olivenolie indeholder mindst 30 polyfenoler (1), som har en antibakteriel effekt. Samtidig forhindrer oliven fordampning og bevarer dermed den naturlige fugtighed i huden i øregangen.

Når du anvender Vaxol, dannes der en beskyttende hinde i øregangen, der gør, at hudens naturlige fugtighed bibeholdes. Samtidig forhindrer det skidt og bakterier i at sætte sig fast i den tørre hud i øregangen.

Forebyg tørre øregange med Vaxol

Det er vigtigt at holde ørets indre miljø i god balance og undgå for megen ydre påvirkning. Vi vil gerne holde vores ører rene, og det gør man enkelt ved at anvende Vaxol regelmæssigt. Ved at blødgøre og smøre huden i øregangen med Vaxol, hjæper du øret med at bibeholde sin balance og renhed. At rense ører med vatpinde forstyrrer derimod miljøet i øret.

Hvis dine øregange ikke producerer tilstrækkeligt med voks og derfor bliver tøre, kan Vaxol hjælpe huden i øregangen med at få en vokslignende beskyttelse.

At anvende Vaxol for at smøre huden i øregangen forebygger tørhed. Vaxol indeholder naturlig olie, der smører, lindrer og danner en barriere, så hudens naturlige fugt ikke fordamper.

Anvend Vaxol ved behov, eller regelmæssigt 1-2 gange ugentligt, 1-2 doser pr. øre. Således forebygger du problemer, og smører tør hud i øregangen samt lindrer kløe.

Behandl tørre øregange med Vaxol

Tørre øregange behøver hjælp til at blive smurt og få en beskyttende hinde på huden, for at opretholde balancen i øret. Vaxol smører og lægger sig som en tynd, beskyttende hinde på huden i øregangen.

Sådan gør du: Spray 1-2 doser Vaxol i hvert øre 1-2 gange ugentligt for at behandle tørre øregange.